Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 ŠTÍT: Volyňské divadelní studio VODVAS dalo Zimu pod stolem

 PRACHATICE - 5. března 2014 - 14:32 - Po slavnostním zahájení a úvodním kusu minulý pátek pokračoval 41. ročník přehlídky amatérských divadelních souborů Štít města Prachatic v úterý 4. března dalším soutěžním představením. Volyňské divadelní studio VODVAS uvedlo absurdní hru Rolanda Topora Zima pod stolem. A jede se dál. V pátek 7. března se mohou diváci těšit na Trumf v podání DS Děčín. Začíná se tradičně v 19:00. Předplatitelé mají vstup zdarma, pouze si vyzvednou "místenku".

 Text a foto: Zdeněk Přibyl  

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   V sousední Volyni na Strakonicku působí nyní dva divadelní soubory. Vedle zavedeného Piki je to od podzimu 2012 právě se zavádějící Volyňské divadelní studio VODVAS, který si pod křídla vzala Volyňská kultura. Působí v něm většinou ostřílení ochotníci, chtějí hrát dobré divadlo, občas si zablbnout, ale i pomáhat svému městu. Zima pod stolem rodilého Pařížana, syna polských emigrantů, malíře, spisovatele a autora divadelních představení, je jejich první nastudovanou hrou. Režíroval ji zkušený, přinejmenším stále napůl náš, Jiří Zikmund.

   Společně dokázali s hrou zcela zaplnit hlediště stále zánovního prachatického divadla a přimět je několikrát k potlesku, který šel obecenstvu od srdce. Přitom téma emigrantů Dragomira a Grišky z Východní Evropy, kteří se ocitnou ve francouzském podnájmu u slečny překladatelky Florence Michalonové, na kterou si myslí postupně všichni tři i s jejím nakladatelem Thylem, představovalo látku režijně i herecky určitě nikterou lehkou. Hodnocení ponechme porotě. Lidé se bavili velmi dobře.

   V pátek 7. března od 19:99 přivítají prkna prachatického stánku kultury Divadelní spolek Karel Čapek z Děčína. Přiveze divadlachtivým návštěvníkům hru I. A. Krylova Trumf, kterou autor stvořil v roce 1799. Vypráví o tom, jak si carská dceruška Sentimenta postavila hlavu a odmítla sňatek s německým princem Trumfem, protože milovala svého Šantalu. Ale nenechte se zmýlit! Chybět nebude ani plenění ruské země, nepevná vnitropolitická situace či carští rádcové, kteří bez vody nic nevymyslí. Řešení nakonec najde lstivá cikánka. Tehdy to šlo.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...