Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 Strakonická kultura, umění a také tradice zabodovaly v Praze

 STRAKONICE - 3. října  2013 - 14:51 - Nápad představit Strakonice tvorbou vyspělých amatérských i profesionálních umělců z různých oborů se v září výborně osvědčil v Praze. Pod názvem Strakonice republice s úspěchem vystoupili v pražském jazzovém klubu Unijazz strakoničtí kumštýři.

 Text: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Jak informovala Strakonická televize, šlo o to ukázat, že ve Strakonicích nežijí jen dudáci, i když jim patří chvála, ale také výtvarníci, divadelní ochotníci, tanečníci, zpěváci, muzikanti i šermíři. Poprvé se tuto myšlenku podařilo vyzkoušet v praxi letos v květnu, v sousedním Písku. Projekt, jehož cílem je propagovat kulturu a tradice města na soutoku Volyňky a Otavy, tentokrát finančně podpořila strakonická radnice.

   V Praze se tak představili například výtvarník a spoluautor nápadu na propagaci strakonické kultury a tradic Jiří Máška, sochař Tomáš Havlík, Divadelní soubor Čelakovský, Loutkový soubor Radost nebo skupina historického šermu Vendetta. V programu se zaskvěli také operní zpěvák Roman Škoda, tanečnice a mistryně České republiky Romana Motlová, strakoničtí Romové a samozřejmě uznávaní dudáci ze Strakonic.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...