Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 VÝSTAVA: Vítr vane od Colina (Rose), britského malíře

 BLATNÁ - 14. srpna 2013 - 15:13 - Za obrazy britského malíře Colina Rose, který už řadu let žije a tvoří v jižních Čechách, se můžete v srpnu vypravit do Starého paláce Zámku Blatná. O výstavě malířových prací nás informoval Radek Řebřina z Centra kultury a vzdělávání v Blatné.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Výstava nabízí příležitost zjistit, co lahodí oku a citu cizince na českém jihu, a také jak zdejší krajina a lidé ovlivňují umělcovu abstraktní tvorbu. Colin Rose se totiž postupem času stal velkým fanouškem České republiky. V současné době střídavě pobývá v anglickém Huddersfieldu a v jihočeských Strunkovicích nad Blanicí.

   Inspiraci pro své práce čerpá však Colin Rose v daleko širším jihočeském okruhu, ve kterém přední místo patří například také Vodňansku, Pošumaví a Prácheňsku. Rád a pravidelně zajíždí i do Štěkně. A právě autorova oblíbená jihočeská místa najdeme vedle jeho abstraktních krajin na současné blatenské výstavě. 

   Připomeňme si, že na počátku působení Colina Rose v Čechách bylo partnerství okresu Strakonice a severoanglického regionu Calderdale a města Halifax. Britský výtvarník a pedagog například dokáže přivézt do jižních Čech na malířský kurz několik desítek svých studentů seniorů. "Jezdíme sem rádi a chceme váš kraj ukázat i dalším lidem. Za ta léta tu máme spoustu přátel," řekl Colin Rose při jedné ze svých návštěv ve Vodňanech. Malíř je i všestranným výtvarníkem. Stal se například autorem loga k Roku Karla Klostermanna.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...