Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Kultura - Fotoreportáže - Inzerce - FACEBOOK - Sportovní odkazy

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

Více...

Více...

 

www.strakonickonews.cz - Kultura

 OBRAZEM: Klub vodňanských výtvarníků opět překvapil  

 VODŇANY - 29. listopadu 2011 - 9:57 - Městské muzeum a galerie ve Vodňanech hostí od neděle 27. listopadu v druhém patře radnice již 15. každoroční výstavu prací členů a členek Klubu vodňanských výtvarníků. Své umění na ní představuje dvacítka autorů, počet vystavených prací se blíží půl druhé stovce. Nechybí ani překvapení v podobě kolektivně vytvořeného velkého mozaikového obrazu a na něj navazující soutěže Poznej autora. Milovníci umění mohou výstavu navštívit do 30. prosince. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl 

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Více...

   Vernisáž zahájila ředitelka vodňanského Městského muzea a galerie Jitka Velková, která přivítala starostu Vodňan Viktora Blaščáka. O hudební úvod se postaralo folkové uskupení při Základní umělecké škole ve Vodňanech POHODA. To také provázelo i dalším průběhem vernisáže a sklízelo potlesk vernisážových hostů, kteří zcela zaplnili galerii.

   Úvodního slova se originálním způsobem zhostil PhDr. Robert Huneš. Jak uvedl, nová výstava převážně amatérských vodňanských výtvarníků přináší ve srovnání s loňskou více autorů a více výtvarných prací. V následující statistice humorně a citlivě shrnul znaky vystavených prací a vyvodil z nich i umělecké a životní založení a směřování autorů. Co do barevnosti vystavených prací převažuje zelená před červenou a dalšími barvami, neschází ani černá. Vystavené práce prý nepostrádají originálně uchopený, příjemný a živý patriotismus, přičemž pouze dvakrát se objevuje motiv ryb a vodu najdou návštěvníci jen ve dvou dílech.

   Přehlédnout se podle zamyšlení Roberta Huneše nedá ani další rys výstavy, totiž ztvárněné podoby světových osobností jako Vladimíra Iljiče Lenina (ve funkci kasičky), Fidela Castra, Matky Terezy či Ivana Magora Jirouse. Naproti tomu zcela chybí motiv schodů, který je podle odborníků spjatý zejména s erotikou...

   Není v silách autora těchto řádků zprostředkovat čtenáři originální atmosféru vernisáže výstavy Klubu vodňanských výtvarníků. Rozhodně však doporučuje ji navštívit. Čekají na vás obrazy, fotografie, asambláže, zrcadlové efekty, korálky, dřevořezby, betlém a dokonce i práce hostujících vodňanských seniorů. To se prostě musí vidět.  

   A ještě jeden tip: Členové Klubu vodňanských výtvarníků pracovali od začátku roku na projektu velké mozaiky typu puzzle a na výstavě své společné dílo představují. Každý z autorů ztvárnil jeden dílek. Když poznáte, který autor ke kterému dílku patří, budete zařazeni do slosování o ceny v podobě originálů od autorů tohoto díla. Losovat se bude v lednu po skončení výstavy. Další podrobnosti o Klubu vodňanských výtvarníků najdete zde.  

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

TOPlist

 

  Více...

Více...

Více...

    
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2011, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama