Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Na návsi v Malenicích hořely střechy, hasila je pětice cisteren

 MALENICE - 29. října 2015 - 17:18 - Osádky pěti cisteren a speciálního auta s žebříkem vyjely v sobotu 24. října do obce Malenice na Strakonicku, kde byl na návsi ohlášen požár střechy. Informaci o požáru obdrželi hasiči prostřednictvím tísňové linky 112 v 19:18. Do Malenic operační důstojníci vyslali profesionální hasiče ze stanice Strakonice a svolali jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Malenice, Čkyně a Volyně.

 Z redakční pošty: Vendula Matějů, mluvčí HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   Průzkum na místě potvrdil prvotní ohlášení o hořící střeše. Hasiči však dále zjistili, že rozsah požáru je větší, a to, že se požár střešními konstrukcemi rozšířil na další dva objekty. Obytné části tří těsně přiléhajících domů zůstaly požárem téměř nezasaženy. Požár však kompletně zničil střechy propojených hospodářských budov – stodol, dílen a garáží.

   Po dvou hodinách hašení se podařilo zasahujícím jednotkám dostat požár pod kontrolu. Následovalo pak dohašení, které vzhledem k stavebně propojeným a členitým střechám trvalo po celou noc. Hasiči rozebírali krovy a dohledávali všechna možná další ohniska požáru.

   Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s policisty vyčíslil vzniklou škodu předběžně na 1 200 000 korun, hodnota uchráněného majetku činí pět milionů korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření Policie České republiky. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist