Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Hořel les u Libějovických Svobodných Hor, hasiči se zapotili

 STRAKONICKO - 3. října 2015 - 8:30 - K ohlášenému požáru lesa vyjeli v úterý 29. září k obci Libějovické Svobodné Hory profesionální hasiči ze stanice Vodňany a jednotky SDH obcí Vodňany – Pražák a Bavorov. Informaci o požáru dostalo operační středisko HZS Jihočeského kraje v 12:28 hodin od policistů s tím, že požár je pravděpodobně velkého rozsahu a je v těžko dostupném terénu.

 Z redakční pošty: Vendula Matějů, HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   Průzkum na místě ukázal, že požár zasáhl vzrostlý les na ploše přibližně 100 x 100 metrů. Velitel zásahu si vyžádal jako posilové jednotky další vodňanské a bavorovské cisterny. Krátce po 13:00 se hasičům podařilo natáhnout hadicové vedení vody až na místo požáru. Pro dostatečnou dodávku vody byly k požáru vyslány další posilové jednotky, a to profesionální hasiči ze stanice Prachatice a dobrovolní hasiči z Netolic.

   Zásah byl komplikován obtížně přístupným terénem pro hasičskou techniku. Velitel zásahu musel organizovat hadicové vedení vody a dodávku vody až na vrchol kopce. V 15:40 byl požár zcela uhašen, jednotky se začaly vracet na své základny. Na místě zůstala vodňanská dobrovolná jednotka, která požářiště monitorovala až do rána.

   Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil předběžně na 40 000 tisíc korun, hodnota uchráněného majetku činí 100 000 korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist