Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 O prázdninách zavítal nejen do polí nezvaný červený kohout   

 STRAKONICE - 16. července 2015 - 22:11 - Přestože hasiči říkají a statistikami skutečně dokládají, že nejvíc hoří v zimě, léto má také svoje specifika. Svědčí o tom zásahy hasičských záchranářů z Územního odboru HZS Strakonice v prvních týdnech prázdnin. Informovala nás o nich mluvčí Jihočeského HZS Vendula Matějů. Jen náhodou vyčíslené škody zatím nebyly příliš vysoké.

 Text: Zdeněk Přibyl 

www.dre-kon.cz   

   Například k požáru strniště u obce Křtětice se sjely osádky šesti cisteren  - profesionálních hasičů ze stanice Vodňany a jednotek Sborů dobrovolných hasičů obcí Vodňany, Vodňany – Pražák a Bavorov. Požár zasáhl strniště po slizni ječmene na ploše přibližně jednoho hektaru. Hasiči jej zvládli za necelou půlhodinu. Vzniklou škodu vyšetřovatel HZS stanovil na 20 000 korun, hodnota uchráněného majetku činí 100 000 korun. Příčinu vzniku požáru šetřil vyšetřovatel HZS společně s Policií České republiky.

   Skoro dvě hodiny museli likvidovat blatenští profesionální a dobrovolní hasiči ve Střížovicích požár trávy. Přestože zásah hasičů byl dlouhý a ve velkém vedru náročný, podařilo se jim ho obětavě zvládnout bez vzniklé škody. Do už zmíněných Křtetic se jelo brzy znovu. Vodňanská hasičská  profesionální jednotka tu musela dohasit dvě doutnající ohniště.

   Brzy poté zase strakoničtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči obce Radomyšl vyjížděli k obci Radomyšl k požáru lesní hrabanky. Požár na kraji lesa zasáhl plochu přibližně 10 krát 10 metrů. Když na místo přijela profesionální jednotka, byl požár již uhašen - postarali se o to dobrovolní hasiči. Profesionálové ještě prolili požářiště vodou z vysokotlakého proudu. Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR nestanovil také v tomto případě žádnou vzniklou škodu.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist