Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Když vás kousne pitbul, jde o ublížení na zdraví z nedbalosti

 STRAKONICE - 19. května 2015 - 23:55 - Za svého psa odpovídá jeho páníček. Podle občanského zákoníku je každý povinen, vyžadují-li to okolnosti případu nebo zvyklosti soukromého života, počínat si při svém jednání tak, aby nedocházelo k nedůvodné újmě na svobodě, životě, zdraví nebo vlastnictví jiného. To jsou slova zákona a také policejní mluvčí Jaromíry Novákové.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Uvedenou povinnost podle informace mluvčí porušil letos na jaře 23letý muž. "Ten řádně nezabezpečil svého volně pobíhajícího psa pitbulteriéra, nechal jej bez přímé kontroly pobíhat na volném prostranství ve Strakonicích a dopustil, aby pes napadl 36letého muže, který zase venčil svého psa. Poškozený bránil svého psa před pitbulteriérem, který se mu zakousl do palce na ruce a způsobil mu zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření a pracovní neschopnost," popsala případ mluvčí Jaromíra Nováková.

   Po zadokumentování případu policisté nyní majiteli útočícího psa sdělili podezření z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Případ tedy bude mít ještě dohru.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist