Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Požár na Strakonicku má prvenství v novoroční černé kronice

 STRAKONICE - 1. ledna 2015 - 12:36 - Silvestrovská noc uplynula na Strakonicku poměrně klidně. Dosvědčují to například informace ze zdejší nemocnice, přestože tu lékaři ošetřili na dvě desítky pacientů. První událost nového roku, hodná premiérového zápisu do černé kroniky Jihočeského kraje, se stala právě na Strakonicku. Postaral se o to požár střechy obytného domu a části stodoly v Litochovicích. V prvních hodinách nového roku se událo i několik dopravních nehod.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Pokud jde o úrazy, hodnotí jihočeští záchranáři silvestrovskou noc jako průměrnou. Platí to i pro Nemocnici ve Strakonicích. Podle slov ředitele nemocnice Tomáše Fialy tu ošetřili 22 pacientů, ale nedostavil se žádný s typickým silvestrovským úrazem. To znamená, že nebyly úrazy od světlic ani pořezání od rozbitých láhví od sektu. Na strakonickou interní pohotovost se během silvestrovské noci dostavili čtyři pacienti. Informovala o tom rovněž tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

   K požáru nahlášenému 39 minut po silvestrovské půlnoci v Litochovicích vyslalo Operační a informační středisko pět cisteren profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a z jednotky Sboru dobrovolných hasičů z Volyně a Litochovic. "Při příjezdu hasičů k požáru bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár střechy v plném rozsahu. Zasažena byla střecha budovy nad obytnou částí a částí stodoly. Souběžně s hasebními pracemi jednotky prováděly ochlazování okolí. Jednotky provedly po dojezdu velmi rychlou lokalizaci požáru," uvedl plukovník Martin Novotný z Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje.

   Podle jeho slov odvolal velitel zásahu po lokalizaci požáru z místa  události část jednotek a zbývající hasiči pokračovali v likvidaci požáru. Nebyla při něm naštěstí zraněna žádná osoba. Vzniklá škoda dosáhne 500 000 korun, hodnota uchráněného majetku představuje 200 000 korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

   Po páté hodině ranní nového roku se odehrála dopravní nehoda na silnici z Vodňan do Písku. Přijeli k ní profesionální hasičští záchranáři z Vodňan a postarali se v první chvíli o jednu zraněnou osobu. Tu poté odvezla záchranka do nemocnice. Na hasiče zbylo také zajištění havarovaného vozidla a úklid vozovky.

   Bez zranění se naopak obešla dopravní nehoda 1. ledna v 7:00, při které na Blatensku vyjel osobní automobil ze silnice. Zasahovala tu profesionální jednotka hasičů ze stanice Blatná. Hasiči vytáhli vozidlo zpět na silnici a pak se vrátili na základnu. 

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist