Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 U požáru pily v Horažďovicích zasahovali hasiči ze dvou krajů

 STRAKONICKO - 9. dubna 2019 - 15:01 - Profesionální hasiči ze stanice Strakonice a dobrovolní hasiči obce Střelské Hoštice byli v brzkých ranních hodinách povoláni do Střelských Hoštic. Tam byl ohlášen požár na místní pile.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

    V rámci mezikrajské výpomoci si jihočeští operační důstojníci přes operační středisko Hasičského záchranného sboru (HZS) Plzeňského kraje vyžádali mezikrajskou výpomoc – do Střelských Hoštic přijela profesionální jednotka ze stanice Horažďovice.

   "Hasiči museli do areálu pily vniknout násilně. Požárem byla zasažena pásová pila, a to téměř v plném rozsahu, včetně přístřešku, pod kterým katr stál. Hasiči požár dostali rychle pod kontrolu, čímž zabránili jeho rozšíření na uskladněné dřevo. Po uhašení pily pak byly místním nakladačem rozhrabovány piliny okolo shořelého katru. Jejich dohašením hasiči vyloučili možná skrytá ohniska. Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil v 6:26 hodin," popsala zásah a následky požáru mluvčí Jihočeského HZS Vendula Matějů.

   Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 1 200 000 korun, hasiči svým zásahem uchránili další majetek v hodnotě 2 000 000 korun. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist