Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Výbuch a požár garsonky sedmipatrové strakonické ubytovny

 STRAKONICE - 14. února 2019 - 16:16 - Krátce po 22. hodině byl ve středu 13. února ohlášen na tísňovou linku 112 výbuch s následným požárem v budově ubytovny v Povážské ulici ve Strakonicích. Podrobnosti nám sdělila mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje (HZS) Vendula Matějů.

 Připravil: Zdeněk Přibyl, foto: HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   "K požáru vyjely osádky dvou cisteren, automobilového žebříku profesionálních hasičů ze strakonické stanice a další vozy jednotek Sboru dobrovolných hasičů (SDH) obcí Strakonice, Štěkeň, Cehnice a Volyně. K požáru byla vyslána také podniková jednotka ČZ, a. s., Strakonice," uvedla mluvčí.

   Jednalo se podle jejích slov o požár v sedmipatrové ubytovně, ve které bylo podle prvotních informací několik desítek ubytovaných. "Po příjezdu hasičů na místo velitel profesionální jednotky hlásil, že celý dům je velmi silně zakouřen, ale že nikde není patrné viditelné hoření. Hasiči, vybavení kompletní dýchací technikou, ihned zahájili průzkum. Zároveň byli z domu evakuováni všichni obyvatelé. Nikdo z 80 evakuovaných nebyl zraněn. Ohnisko požáru hasiči našli v bytě ve čtvrtém patře. Garsoniéra byla zcela vyhořelá, ale požár byl již uhašen. Hasiči průzkumem objevili prohořelé vodovodní potrubí a narušenou elektroinstalaci. Na místě byla nalezena osoba, u které zdravotníci ihned zahájili resuscitaci. Následně byla odvezena do nemocnice. Další byty zůstaly požárem nedotčeny," popsala životy ohrožující událost mluvčí HZS Vendula Matějů.

   Řídící důstojník HZS ve spolupráci se starostou poté zorganizovali náhradní ubytování pro sedm obyvatelů bytů. Ostatní se mohli do svých bytů po ukončeném odvětrání vrátit nebo si sami zařídili ubytování u příbuzných či známých. Náhradní ubytování ve strakonickém kulturním domě, kam strakoničtí profesionální hasiči poskytli lehátka a deky, nakonec využily tři osoby.

   "Po jedné hodině ranní hasiči zásah ukončili. Na požářišti zůstala pouze podniková jednotka ČZ, a. s., Strakonice, a to kvůli monitoringu. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 500 000 korun. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem šetření," dodala mluvčí HZS.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist