Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Na Podskalí ve Strakonicích se může srazit i chodec s cyklistou

 STRAKONICE - 5. června 2018 - 11:56 - V úterý 3. července se na Podskalí ve Strakonicích střetli chodec s cyklistou. Nebezpečí tu však čeká mnohem víc.

 Jaromíra Nováková, mluvčí Policie ČR

www.dre-kon.cz   

   Podskalí je místem pro odpočinek nejen místních obyvatel, ale i mnoha turistů. Místem, kudy prochází naučná stezka, která je určená především chodcům. Podskalí je vhodné pro rekreaci i sport.  Podél řeky Otavy vede stezka pro chodce i pro cyklisty, je zde možnost občerstvení, ubytování v kempech a dalšího vyžití. Z těchto důvodů je Podskalí hojně navštěvováno, zvláště v letním období.

   A protože na Podskalí ve Strakonicích je velká koncentrace osob, policisté upozorňují na možná rizika, kterými jsou krádeže peněženek a odložených věcí nebo riziko nehod cyklistů s chodci. Důležitá je opatrnost při projíždění cyklostezkou, neboť podél ní se pohybují chodci po stezce pro chodce a v blízkosti si hrají na herních prvcích a dětských hřištích děti, které mohou vběhnout právě na cyklostezku před projíždějící kolo.

   Policisté na začátku letní sezóny zaznamenali případy odcizení peněženky v prostranství občerstvení, kdy pachatelé využili nepozornosti majitelů. Zároveň řešili také dopravní nehodu, střet dítěte s cyklistou. Malé dítě u restaurace Zavadilka vběhlo cyklistovi do jízdní dráhy. Muž, aby zabránil střetu, prudce zabrzdil a spadl z kola přímo na dítě. Při srážce došlo k lehkému zranění obou účastníků nehody.

   Pamatujte na opatrnost a ohleduplnost ke svému okolí a užívejte si ve zdraví léto plné slunce a příjemných zážitků.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist