Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Na náledí nedaleko Blatné vyhasl při nehodě život spolujezdce

 STRAKONICKO - 9. prosince 2017 - 22:26 - O černém týdnu na jihočeských silnicích hovoří dopravní policisté. Do toho nejčernějšího rámečku bude patřit i tragická dopravní nehoda, která se stala v noci na sobotu 9. prosince mezi obcemi Bezděrovice a Paštiky severně od Blatné. Vyhasl při ní život mladého řidiče.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   "Velmi mladý, teprve osmnáctiletý řidič osobního vozidla Toyota Yaris  při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a technickému stavu namrzlé komunikace. Následně dostal smyk, který se mu pravděpodobně již nepodařilo vyrovnat a pravým bokem vozidla narazil do vzrostlého stromu, poté se odrazil zpět na vozovku, kde se vozidlo převrátilo přes střechu zpět na kola a zůstalo stát mimo vozovku. Při nehodě došlo k těžkému zranění rovněž osmnáctiletého spolujezdce, sedícího na předním sedadle," popsal nehodu mluvčí Policie ČR Milan Bajcura.

   Na místě kromě vyšetřujících strakonických dopravních policistů také zasahovali pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, kteří z místa nehody letecky transportovali spolujezdce do nemocnice v krajské metropoli. Zde bohužel po třech hodinách prohrál svůj zápas o život.

   "Dopravní policisté u řidiče provedli test na zjištění alkoholu v dechu alkoholtersterem Dräger. Výsledek testu byl pozitivní. Na základě toho byl nařízen odběr biologického materiálu pro přesné stanovení množství návykové látky v těle. Případ si z jejich rukou převzali strakoničtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestného řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti," doplnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

   Zároveň mluvčí apeloval na řidiče, aby si uvědomili, že zimní podnebí a namrzlé komunikace málokdy odpouští řidičské chyby a lidský život nic nenahradí.  

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist