Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Strakoničtí záchranáři u dvou tragických dopravních nehod

 STRAKONICE - 22. října 2017 - 11:06 - V končícím týdnu zasahovali ve středu 18. října záchranáři u dvou tragických dopravních nehod na Strakonicku. Při nich přišli o život tři lidé. Informovala o tom tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Vážná dopravní nehoda se stala ve středu dopoledne u Litochovic. "Střet dvou osobních vozidel byl na zdravotnické operační středisko nahlášen krátce před desátou hodinou. K události okamžitě vyjely tři výjezdové skupiny zdravotnické záchranné služby," uvedla mluvčí.

   Podle jejích slov byl starší muž po střetu v bezvědomí a nastala u něj zástava oběhu. "První pomoc se mu pokoušeli poskytnout ještě před příjezdem záchranářů svědkové události, kteří zahájili srdeční masáž. Zdravotníci na jejich snahu navázali rozšířenou resuscitací. Přes veškerou snahu se nepodařilo zraněného oživit, zemřel na následky vícečetných poranění přímo na místě nehody," doplnila Petra Kafková.

   Ve druhém vozidle utrpěla lehké zranění mladá žena. Po ošetření byla ponechána na místě.

   Další tragická nehoda se stala u Přechovic. "Krátce po středečním poledni vyjížděli strakoničtí záchranáři k další závažné dopravní nehodě - střetu nákladního automobilu s osobním vozidlem. Zdravotnické operační středisko ZZS JčK tam poslalo hned tři výjezdové skupiny ZZS Strakonice.

   "Při příjezdu na místo nalezli záchranáři v osobním vozidle dvě zaklíněné ženy, bohužel již bez známek života. Obě ženy zemřely na následky těžkých mnohačetných poranění bezprostředně po nárazu. Zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jejich smrt. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. K události byl vyslán intervent ZZS JčK, který poskytl první psychickou pomoc svědkům a účastníkům nehody přímo na místě zásahu," popsala druhou nehodu s tragickým koncem tisková mluvčí ZZS Jihočeského kraje Petra Kafková.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist