Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Požár výrobny plastů ve Hvožďanech, škoda za 1,5 miliónu

 VODŇANY - 6. prosince 2026 - 19:40 - Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovalo ráno a dopoledne 2. prosince u požáru výrobny plastů ve Vodňanech, části obce Hvožďany. Informaci o požáru přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje v 6:30 hodin.

 Text: Zdeněk Přibyl, snímky poskytl Jihočeský HZS

www.dre-kon.cz   

   Jak informovala mluvčí jihočeských záchranářů Vendula Matějů, k požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Vodňany. Vzali sebou výškovou techniku, povolány byly také jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Vodňany, Vodňany – Pražák, Netolice, Bavorov a Protivín.

   "Do uzavřeného jednopodlažního objektu výrobny o půdorysu 13 x 21 metrů museli hasiči z důvodu nebezpečí z prodlení vniknout násilnou cestou. Průzkum ukázal, že požár zasáhl část výrobního prostoru a dostal se až do střechy. Hasiči ihned nasadili na likvidaci požáru několik vodních proudů," popsala událost Vendula Matějů.

   Požár dostali hasiči pod kontrolu v 7:41 hodin, kdy velitel zásahu nahlásil na operační středisko jeho lokalizaci. Následovaly dohašovací práce, během kterých museli hasiči střešní konstrukci rozebrat, aby se dostali ke všem ohniskům. V tuto chvíli hasičům pomáhala termokamera dovezená ze stanice Strakonice. Hasiči pomocí termokamery snadno dohledali všechna i skrytá ohniska a krátce po deváté hodině dopolední byl požár zcela uhašen.

   "V zakouřeném objektu se v době příjezdu hasičů nenacházel žádný člověk. Vyšetřovatel HZS stanovil výši vzniklé škody na 1,5 miliónu korun, hodnota uchráněného majetku činí 5 miliónů. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, jako nejpravděpodobnější verze se jeví technická závada na elektroinstalaci," dodala mluvčí Jihočeského HZS Vendula Matějů.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist