Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Vandal poničil v Mírové ulici devět aut - škoda 114 000 korun

 STRAKONICE - 16. října 2016 - 15:58 - Strakoničtí policisté pátrají po vandalovi nebo vandalech, kteří řádili ve strakonické Mírové ulici. Pachatel tu poničil hned devět aut.

 Text: Tomáš Přibyl

www.dre-kon.cz   

   "Nezjištěným předmětem poškrábal lak na vozidlech zn. Audi A4 Avant, Ford Fokus (2), Opel Vectra, Škoda Octavia (2), Ford Fusion, Audi A4, VW Golf," uvedla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

   Odhad škody dělá 114 tisíc korun. Podobný případ sériového vandalství se ve Strakonicích stal v minulosti několikrát. Policisté při vyšetřování potřebují mimo jiné i pomoc veřejnosti. Svědci se mohou ozývat na linku 158. Poškození aut se odehrálo 7. října 2016 v době od 17,45 h do 18,20 h.


 Vandalové opět řádili - poničili zrcátka na jedenácti autech

 STRAKONICE - 26. února 2014 - 14:35 - Policie řeší další větší případ vandalství ve Strakonicích. Stal se v neděli 23. února nad ránem, když zatím neznámý vandal nebo vandalové poškodili v ulicích Mírová, Zahradní, Zvolenská a B. Němcové celkem jedenáct osobních aut. "Pachatel ulámal zpětná zrcátka, čímž majitelům způsobil celkovou škodu ve výši 68 500 korun. Strakoničtí policisté přivítají jakoukoli informaci vedoucí k dopadení pachatele. Vandalové řádili v ulicích v neděli 23. února 2014 mezi 2:00 a 3:00 hodinou ranní. Jakékoli poznatky volejte na linku 158 nebo na tel. č. 974 237 700. Policisté děkují veřejnosti za spolupráci," řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. (top)

 V Tržní ulici řádil vandal, poničil 12 aut a škoda je 91 000

 STRAKONICE - 4. února 2013 - 12:14 - Strakoničtí policisté vyšetřují nebývalé řádění vandala v Tržní ulici v noci na neděli 3. února. Zatím neznámý pachatel tu poškodil dvanáct zaparkovaných aut různých značek. "U vozidel ulámal zrcátka, stěrače, u některých poškrábal sklo a lak. Většinou se jednalo o vyhřívaná zrcátka, elektricky ovládaná. Policisté žádají veřejnost, především obyvatele ulice Tržní a okolí, aby jakékoli informace vedoucí ke zjištění pachatele volali na telefon 974 237 700 nebo na linku 158," řekla strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Majitelé odhadli škody na celkem 91 000 korun. (top)

 Za poškození řady aut brzy čeká trest dvacetiletého mladíka

 STRAKONICE - 13. května 2013 - 10:55 - Poškozená vozidla v ulici Tržní má na svědomí 20letý mladík ze Strakonicka. Informovala o tom policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Policisté podle jejích slov odvedli při pátrání po něm profesionální práci. Mladíka čeká trest i náhrada škody.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Letos v únoru jsme vás informovali o poškození několika zaparkovaných vozidel v Tržní ulici ve Strakonicích. Tehdy ještě neznámý vandal poničil  několik aut a způsobil škodu v celkové výši 113 000 korun. "Lámal u zaparkovaných vozidel zpětná zrcátka, stěrače a u některých poškodil kapotu a skla. Celkem se takto podepsal na čtrnácti vozidlech různých značek. Poškodil pět automobilů značky VW Passat, dva vozy Škoda Octávia a dále citroen, hyundai, Renault Laguna, Opel Vectra, Alfa Romeo, Nissan Primera a jedno BMW," připomněla událost, která pobouřila řidiče,  mluvčí Jaromíra Nováková.

   Policisté na případu intenzivně pracovali, prověřovali a vyhodnocovali jednotlivé poznatky a stopy. "Plně profesionální práce policistů z obvodního oddělení ve Strakonicích přinesla své ovoce. Za necelé dva měsíce začali případ rozkrývat. Podezření padlo na 20letého muže ze Strakonicka. Ten se v noci na 3. února vracel s partičkou kamarádů z restauračního zařízení. Mladík procházel mezi vozidly, do kterých tloukl pěstí a kopal, ulamoval zrcátka a stěrače. Při jeho jednání sehrál svou roli také alkohol," dodala mluvčí.

   Na mladíka nyní čeká trest a náhrada škody, která rozhodně není malá.
Muž je za své jednání podezřelý ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist