Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Profesionální hasiči ze Strakonic bojovali s požárem u sousedů

 STRAKONICE - 24. srpna 2016 - 19:30 - Dva vozy profesionálních hasičů ze Strakonic s osádkami zasahovaly spolu se sedmi dalšími jednotkami v sobotu 20. srpna při požáru dřevozpracovatelské haly v Brlohu - místní části Drhovle na sousedním Písecku. Strakoničtí hasiči se tak spolu s kolegy podíleli na záchraně hodnot za 15 milionů korun.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl Hasičský záchranný sbor Jč. kraje 

www.dre-kon.cz   

   Informovala o tom Jana Neškodná, zastupující tisková mluvčí HZS Jihočeského kraje: "Osádky tří vozů profesionálních hasičů ze stanice Písek, dvou vozů ze stanice Strakonice a jednoho vozu ze stanice Blatná ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami z Písku, Kestřan, Štěkně, Sedic a Oldřichova vyjely k požáru haly v obci Drhovle, místní část Brloh, ve které se zpracovávalo surové dřevo. Požár byl ohlášen na tísňovou linku ve 13:31 hodin."



   Podle slov mluvčí, vzhledem k tomu, že se požár rozšířil na celou halu i na vedle stojící objekt, byl vyhlášen 2. stupeň poplachu. Požár se hasičům podařilo lokalizovat již v 15:19, dohašovací práce však probíhaly až do večerních hodin.


   "Požárem byla zničena celá hala, ve které se nacházela pásová pila se zařízením, včetně plně naloženého kamionu. Dále se požár rozšířil na sousední objekt, zejména zasáhl druhé nadzemní podlaží. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Předběžným odhadem byla stanovena škoda ve výši 20 milionů korun. Včasným zásahem hasičů se podařilo zastavit šíření požáru po druhém objektu. Uchráněné hodnoty jsou předběžně vyčísleny na 15 000 000 korun," doplnila zastupující mluvčí Jana Neškodná.



   Podle prvotního šetření byla příčinou vzniku požáru pravděpodobně technická závada na zařízení umístěném v prvním objektu. Nicméně vzhledem k rozsahu požáru bude příčina i stanovená škoda včetně uchráněných hodnot předmětem dalšího šetření vyšetřovatelů HZS Jihočeského kraje ve spolupráci s Policií ČR. U požáru zasahovalo celkem osm jednotek požární ochrany.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist