Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Malé letadlo havarovalo na Strakonicku, pilot, žel, zahynul

 AKTUALIZOVÁNO. STRAKONICE - 20. dubna 2016 - 20:25V troskách sportovního letadla Cessna 150, které se dnes, 20. dubna před 15:00 hodinou, zřítilo k zemi u obce Chrášťovice na Strakonicku, zemřel jeho pilot. Stalo se tak vinou mnohačetných poranění, jež utrpěl. Podlehl jim ještě před příjezdem zdravotnických záchranářů. 

 Text: Zdeněk Přibyl, fotografie poskytl HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   O neštěstí informovala tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje v Českých Budějovicích Petra Kafková. Podle jejích slov byly po oznámení havárie letadla na místo vyslány pozemní posádky zdravotnických záchranářů ze Strakonic a také vrtulník Letecké záchranné služby.

    "Na místě byl ve zdemolovaném sportovním letadle, zabořeném nosem do pole, nalezen jeden zaklíněný muž bez známek života. Zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt," uvedla mluvčí jihočeských zdravotnických záchranářů Petra Kafková.

   Na místě havárie zasahovali i hasičští záchranáři. "Náš zásah byl  minimální, protože stroj na místě nehořel," informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Čekalo se dále na příjezd letecké inspekce. Zodpovědně hovořit o příčinách havárie se zatím nedalo.

   Mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů nám nyní informace doplnila. Havárii nahlásil její svědek. Na místo byly poslány profesionální jednotky hasičských záchranářů ze Strakonic, a také z Blatné, a povolán byl i Sbor dobrovolných hasičů obce Sedlice. Cestou k havárii se hasiči od svého operačního střediska dozvěděli, že na místě už je hlídka Policie ČR. Ta podala zprávu, že letadlo je rozlomené, zcela zničené, nehoří a byl v něm zřejmě jen jeden pilot.

   Nehodu si poté převzali k šetření policisté a pracovníci Ústavu pro zjišťování příčin leteckých nehod. Když bylo ukončeno jejich šetření, hasiči z vraku letadla vyprostili tělo pilota a předali ho koronerům a následně pracovníkům pohřební služby. Vrak letadla dnes, ve čtvrtek, hasiči dopraví na leteckou základnu Praha - Kbely k dalšímu zkoumání.

 
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist