Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 KRIMI: U vážné nehody před Jinínem musel zasahovat vrtulník

 STRAKONICKO - 11. ledna 2016 - 19:49 - Vážná dopravní nehoda zkomplikovala dnes, v pondělí 11. ledna, v ranních hodinách, provoz na silnici u obce Jinín na Strakonicku. Informovala o ní podrobně tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Jihočeského kraje Vendula Matějů.

 Připravil: Zdeněk Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   "Nehoda byla v pondělí 11. ledna na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena v 7:41. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Strakonice s cisternou a rychlým zásahovým automobilem. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů značek Renault Scenic a Škoda Felicia," uvedla mluvčí.

   Podle jejích slov byly v době příjezdu hasičů oba zcela zdemolované vozy za krajnicemi vozovky. Ve felicii zůstala zaklíněná zraněná řidička. Na její vyproštění hasiči museli použít hydraulické vyprošťovací zařízení. S jeho pomocí odstřihli sloupky vozu a odklopili celou střechu. Teprve pak bylo možné řidičku z vozu vyprostit a předat zdravotníkům. Do nemocnice byla transportována letecky.

   "V renaultu utrpěly zranění dvě osoby. Jejich vyproštění bylo pro hasiče jednodušší, tentokrát se obešli bez hydraulického zařízení. I tyto dva zraněné si převzali zdravotníci Zdravotnické záchranné služby (ZZS).  Zároveň s vyproštěním osob jednotka provedla u aut protipožární opatření a opatření k zamezení úniku provozních kapalin," dodala mluvčí HZS Jihočeského kraje Vendula Matějů.

   Nehodu šetří policisté, kteří silnici v obou směrech uzavřeli a stanovili objízdnou trasu. Zásah jednotky velitel ukončil po úklidu komunikace krátce před 10. hodinou dopolední.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist