Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 
 Pětiletý policejní pes Zaro získal pohár ve zkoušce povahy

 STRAKONICE - 3. ledna 2016 - 18:42 - Pětiletý policejní pes Zaro, který je zařazen na Územním obvodu policie Strakonice, uspěl ve zkoušce povahy a exteriéru. Vloni 1. listopadu prošel zkouškou povahy na akci kynologického klubu Znojmo pod názvem Svod chovných psů a fen plemene německého ovčáka. Informovala o tom mezi svátky mluvčí Policie ve Strakonicích Jaromíra Nováková.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytla Policie ČR

www.dre-kon.cz   

   Na svodu, který se uskutečnil ve sportovním areálu Dobšice u Znojma, tedy čtyřnohý reprezentant strakonických policistů vedený psovodkou Sabinou Humpálovou ostudu rozhodně jihočeským psovodům neudělal.

   Na akci bylo předvedeno 62 přihlášených chovných psů a fen německého ovčáka z celé České republiky. Zúčastnilo se jí také pět policejních psů včetně strakonického Zara. Ten má policejní zkoušku všestrannosti a v loňském roce splnil podmínky chovnosti. Jednoduše řečeno - může se stát otcem kvalitních štěňat.



   Povahu a bojovnost německých ovčáků na svodu posuzovali podle slov mluvčí Jaromíry Novákové rozhodčí při disciplíně zadržení figuranta. "Nezbývá než Zara pochválit, je ovladatelný, mohutný, respekt budící,  přesně tak, jak by měl vypadat policejní pes," zhodnotil výkon Zara  ústřední poradce chovu Českého klubu německého ovčáka Ing. Jiří Novotný.

   Dále se hodnotil exteriér, charakteristika a doporučení k dalšímu využití v chovu, což patří k tradici svodů. I v této oblasti si psovodka Sabina Humpálová na Zara vyslechla kladné hodnocení.

   "Z více než šesti desítek hodnocených psů a fen německého ovčáka se Zaro od Policie ČR umístil mezi deseti nejlepšími z přítomných policejních psů a fen jako jediný. Gratulujeme psovodce Sabině Humpálové, která má na úspěchu samozřejmě také svůj velký podíl," uvedla policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist