Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Již popáté na jaře Kolem Bavorova prodloužilo tradici

 BAVOROV - 17. května 2017 - 7:27 - Pochody kolem Bavorova se pomalu stávají tradicí, vždyť ten jarní se v sobotu 11. května šlapal již popáté. Téměř 13 kilometrů za zcela aprílového počasí pěšky absolvovalo 47 účastníků, dva jeli na kole a ten nejmladší (7 měsíců) se vezl v kočárku. Své páníčky doprovodili tentokrát tři psí společníci.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Pro přírodu tolik potřebná vláha se na turisty snesla zhruba po jedné třetině cesty, a sotva stačili trochu oschnout, zmokli znovu. Naštěstí byla většina dobře vybavená nepromokavými bundami či pláštěnkami a nikdo pochod kvůli pršce nevzdal.

   Trasu tentokrát značitel Aleš Dvořák vedl pod Svobodnou Horu, dále směrem na Křepice, poté přes Libějovické Svobodné Hory k Čichtickému lesu a nakonec z Bavorovských Svobodných Hor zpět na bavorovské náměstí. Cestou výletníci mohli nasát svěží vůně jarní trávy, ovocných i bylinných květů a čerstvě poražených smrků. Ale pohled na rozlehlé vykácené paseky kvůli kůrovcové kalamitě mnoho radosti nezpůsobil. Lepší podívaná se naštěstí naskytla na několika místech na naše město.

   Cestou si chodci na čtyřech kontrolách doplnili citát francouzského publicisty a spisovatele Alberta Camuse: "Každá překážka umožní urazit další kus cesty.“ A protože se nikdo nezalekl ani terénních překážek, ani masívní spršky, vysloužili si všichni v cíli obvyklý diplom. A také všechny maminky si den před Svátkem matek navíc odnesly domů voňavou kytičku.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist