Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 Dětský domov ve Volyni otevřel dveře, radovala se i Stonožka

 VOLYNĚ - 1. května 2019 - 22:00 - Děti a zaměstnanci Dětského domova, Základní školy, Školní jídelny a Školní družiny ve Volyni nás společně pozvali na další ročník Dne otevřených dveří. Uskutečnil se v druhé polovině dubna. Pozvánku pro nás podepsala Judita. Všichni si ty příjemné okamžiky připomínají dodnes.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Těch milých chvilek tam bylo opravdu dost. Od přivítání hostů ve vstupní chodbě, přes papírovou plachtu s podpisy a miniobrázky, které  návštěvníci nakreslili, po prodejní výstavku výrobků dětí z domova. Zakoupením některého výrobku s jarní nebo velikonoční tématikou přispěli hosté i mezinárodnímu dětskému charitativnímu hnutí Na vlastních nohou - Stonožka.

   A to zdaleka nebylo všechno. Další ukázky šikovnosti dětí, pod citlivým dohledem jejich tet, nacházeli návštěvníci domova na každém kroku. Ať už to bylo pletení pomlázek a zdobení kraslic pro velikonoční čas, ochutnávka dobrot, které děti připravily, Kristýnka ochotně ukázala svůj obdivuhodný, vlastnoručně malovaný komiksový sešit, malovalo se i na obličejíky, a kdo chtěl, toho šikovná průvodkyně provedla všemi prostorami dětského domova.

   Teta Jarka Soukupová nás upozornila také na jednu z mnoha zajímavostí. Jeden z chlapců z dětského domova totiž navštěvuje mateřskou školu ve Volyni a kamarádi a kamarádky za školky se chtěli podívat, kde a jak žije jejich spolužák z dětském domově. A tak se seřadili a přišli na návštěvu! 

   Již několikrát jsme se tu setkali s mladými ženami s malými dětmi. Jsou to často mladé maminky, které v domově před časem vyrostly a s radostí sem při různých příležitostech přijdou ukázat své ratolesti!

   V ředitelně se ředitelka DD Anežka Hosnedlová se svým zástupcem Jiřím Pánem zase věnovali hostům ze spolupracujících organizací a firem. A že jich nebylo málo!

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist