Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Třetí závod Bázumského poháru jeli v Českých Žlebech

 ČESKÉ ŽLEBY, STRAKONICE - 11. února 2019 - 9:59 - Třetí dějství letošního Bázumského poháru, které se účastní i děti ze Strakonicka, se jelo v sobotu 9. února ve SKI areálu Ski klubu Šumava Volary v Českých Žlebech. Hlavní pořadatel závodu, obec Stožec v čele se starostou Miroslavem Karabcem, připravil vynikající závody v krásném prostředí šumavského vrchu.

 Text a foto: Ladislav Beran

www.dre-kon.cz   

   V areálu, ležícím na Zlaté stezce, přichystali Jiří Tairich a Ladislav Beran s domácími pořadateli technicky náročnou trať s třiceti brankami. Závod letos poprvé překonal padesátku závodníků, a z toho měli pořadatelé velkou radost.

   Začalo se v pravém šumavském počasí, nejdříve vítr a sněhová přeháňka, ale s prvním závodníkem přišlo vyjasnění a teplota vyšplhala nad bod mrazu. Výborně připravená trať na "manšestr" zaměstnanci SKI klubu Šumava Volary vybízela k velmi solidní technice, a ta přišla.

   Závod zahájil hlavní rozhodčí Ladislav Beran, který vysvětlil pravidla, a jelo se na trať, na prohlídku. V samotném závodě se čekal úporný boj s tratí, ale nastal pravý opak. Od nejmladší kategorie to závodníci pojali bravurně a rychle. Závod bez pádů - i to ukázalo, že naši nejmladší bravurně řezaný oblouk zmákli.

   V sobotu se na trať spustily děti nejen z našeho regionu, ale i z Písku, Strakonic, Berouna a rovněž hlavní město ČR Praha tu mělo svého zástupce.

   Mezi jedenapadesátku chlapců a dívek zavítal i bývalý starosta Horní Vltavice Jiří Fastner, který před devíti lety společně se Zbyňkem Klosem  a Jaroslavem Machem závod založili.

   Dekorování nejlepších se zhostili Miroslav Karabec, starosta obce Stožec, Jiří Klazar za SKI klub Šumava a ředitelka závodu Zdeňka Lelková. Stožečtí připravili pro všechny velmi pěkný účastnický list, speciální sladkou cenu v podobě koláče a mnoho dalších krásných cen.

   Vítězové třetího závodu: Dominik Sajfrýd - Strakonice, Sára Valíčková - Volary, Veronika Nováková - Houžná, Lukáš Novotný – Kubova Huť, Jan Beran – Kubova Huť, Ludmila Kozlová - Prachatice, Michaela Šulecová - Prachatice a Jakub Valíček - Volary.

   Třetí závod Bázumského poháru, kde je mediálním partnerem PRACHATICKOnews.cz, se v Českých Žlebech vydařil po všech úrovních. Právem se těšíme na velkou tečku. Ta nastane v sobotu 23. února v Horní Vltavici a kdo sledujete výsledky závodu, vidíte, že to bude opravdu velké finále, neboť vše je stále otevřeno.

   Poděkování patří starostovi obce Stožec a pořadatelskému týmu obce, SKI klubu Šumava Volary, rodičům, mediálním partnerům a sponzorům, bez nichž by jsme tak hodnotný závod nemohli pořádat.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist