Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Advent začal v Bavorově trhem a rozsvícením stromu

 BAVOROV - 5. prosince 2018 - 12:52 - Farmářský trh v Bavorově lákal první prosincovou sobotu návštěvníky adventní nabídkou. Čerstvě napadaný sníh ještě podtrhl atmosféru blížících se Vánoc. Po vydařeném trhu přišlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

 Text: Renata Fencová, foto: Renata Fencová a Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Bavorovská tržnice vábila hosty nezaměnitelnou vůní malých houstiček a nadýchaných vánoček z rukou pekařského týmu pana Augustina Sobotoviče, o které je vždy velký zájem.

   Trhovci z blízka i vzdálenějších oblastí nabízeli pro všechny věkové kategorie uvnitř i na zahradě Panského domu možnost nakoupit tradiční i originální dárky - ozdobené věnce z chvojí, svícny a další dekorace z korálků, textilu i keramiky nebo speciální chaloupky na "františky", barevná mýdla, úžasně nazdobené cukrářské výrobky, včelařské produkty, oblíbené sýry a jogurty či uzeniny, bohatou nabídku knih i aktuálně potřebné hřejivé ponožky.

   Tahákem pro děti byla tvořivá dílna se Šárkou Starou, kde si kluci i holčičky vyráběli vánoční hvězdičky a čelenky pro zimní královny. Paní učitelky z mateřské školy s dětmi tvořily ozdoby z papíru a těšily mlsné jazýčky lineckými cukrovinkami.

   Rodiny s dětmi si s humorem pořizovaly snímky v dobovém vánočním fotokoutku. Laskavé andělky procházely areálem Panského domu a podarovaly návštěvníky malým dárečkem s přáním a kalendáříkem na příští rok.

   Tradiční občerstvovací četa členů SDH Bavorov měla plné ruce práce u piva, klobás, bramboráků a teplých nápojů. Adventní náladu dokreslila svými tóny cimbálová muzika z Kyjova a okolí a vybízela návštěvníky odpoledního trhu k posezení s přáteli.

   Úderem páté hodiny se na zaplněném bavorovském náměstí rozezněly hlásky dětí z pěveckého sboru základní školy, mnozí posluchači se připojili ke zpívání koled a svátečních písní. Současně se rozzářil vánoční strom a k radosti všech osvítil i nové jesličky. Setkávání u teplého vánočního svařáku či čaje rovněž přispělo k navození té správné předvánoční nálady.

   I další dny se ponesou v duchu nadcházejících svátků, ať už to budou tvořivé dílny v základní škole, každoroční setkání seniorů v kulturním domě či besídka MŠ s mikulášskou nadílkou.

   Na sobotu 15. prosince se v kostele Nanebevzetí Panny Marie chystá koncert. Ten završí bavorovské předvánoční dění a naladí příchozí na celoročně očekávané Vánoce.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist