Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Burza práce ve Strakonicích zaujala ty, co chtějí vědět

 STRAKONICE - 7. dubna 2018 - 10:10 - Co když ve firmách hledají právě Vás? Přijďte to zjistit! - Těmito slovy vybízeli k návštěvě burzy práce její pořadatelé. Na šňůře po sedmi jihočeských městech dorazila o posledním březnovém týdnu do Strakonic, kde ji hostil Městský dům kultury.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Březnovou a dubnovou Burzu práce pořádá Jihočeská společnost pro rozvoj lidských zdrojů ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou a Krajskou pobočkou Úřadu práce ČR v Českých Budějovicích v rámci projektu Cesta k práci.

   Ve Strakonicích se burza práce rozvinula v předsálí kulturního domu v přízemí, a také v prvním patře. Zástupci firem obsadili stoly, zdaleka u nich však jen neseděli, ale chodili mezi většinou mladými lidmi a hovořili s nimi.

   O mladé mají zájem také například v akciové společnosti ČZ. Ve výrobním závodě strakonické "čízy" se slavnou minulostí nabízejí studentům strojírenských oborů jistý počet míst pro letní brigádu na letošní rok, a to od července do září. Nevylučují přitom možnost dlouhodobé spolupráce a dokonce ani příležitost získat zaměstnání v této perspektivní firmě. Zájemci se mohou hlásit do 22. května.

   Další dva letáčky zabral výčet profesí, pro které hledá ČZ Strakonice zaměstnance. Od dělníků v obrobně, přes nástrojaře, po konstruktéry a mistry.

   Z jiného soudku zase čerpal sociální podnik STEJIKA, s.r.o., který v propagačním materiálu charakterizuje svou činnost hesly: Žádosti o dotace - Vzdělávání - Půjčovna kostýmů - Grafika. Jde o rodinnou firmu, která přednostně zaměstnává osoby starší 50 let, maminky po mateřské dovolené a také lidi se zdravotním postižením.

   Aktivně si na burze počínala i zdárně se rozrůstající firma Aptar Čkyně s.r.o. Možné vám více napoví, že základní společností byla v minulosti Löffler Kunstoffwerk, s.r.o. Čkyně, která je nyní součástí světového koncertu Aptar. Aktuálně má čkyňská firma Aptar možnost nabídnout místa pracovníkům ve vizuální kontrole, třídění a montáži, manipulačním dělníkům, seřizovačům montážních strojů a provozním elektromechanikům.

   První kroky studentů a návštěvníků burzy vedly v přízemí ke stolu pořadatelů. Tady se jich ujali zástupci pořádajících společností. Byla mezi nimi i ředitelka Oblastní hospodářské komory Strakonice Blanka Ratajová. "Burza práce, kterou pořádáme, je zcela zdarma, takovou vstupenkou na ni je pouze profesní životopis uchazeče o práci. Zájemci o zaměstnání či praxi, žáci i studenti se u nás mohou dobře zorientovat v tom, co aktuálně trh práce nabízí. Jsme schopni společně poradit a pomoci každému velmi konkrétně," uvedla ředitelka Blanka Ratajová.

   Na závěr jsme si nechali rozsáhlý stánek, který takřka pořád obklopovali mladí lidé v nemalém houfu - Krajské ředitelství Policie Jihočeského kraje, Územní odbor Strakonice. Také Policie ČR totiž hledá nové policisty. Studentů se tu při našem zastavení ujala i našim čtenářům známá mluvčí Policie ČR Jaromíra Nováková. Okamžitě je dokázala zaujmout a věcně i příjemně informovat co Policie nabízí, co požaduje a kde se mohou dozvědět víc...

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist