Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Pilné velikonoční přípravy a farmářský trh v Bavorově

 BAVOROV - 14. dubna 2017 - 14:17 - V Bavorově se v minulém týdnu pečlivě chystala velikonoční výzdoba. Po přípravách přišel v sobotu 8. dubna tolik očekávaný Velikonoční farmářský trh. A s ním i příležitost nahlédnout předsezónně do Malých světů. Následující pondělí na začátku nového týdne pak došlo i na hledání vajíček a zdobení proutků i pro kostel Nanebevzetí Panny Marie.

 Text: Renata Fencová, Bavorov, foto: Renata Fencová, Milada Přibylová a Zdeněk Přibyl - STRAKONICKOnews.cz  

www.dre-kon.cz   

   Velikonoční tvořivá dílna v MŠ Bavorov zahájila ve čtvrtek 6. dubna místní předvelikonoční přípravy. Zručné paní učitelky i maminky chystaly za pomoci svých malých ratolestí dekorace z přírodnin a jiných materiálů, z barevných papírů se vyráběli veselí zajíčci a okaté slepičky.

   Komu ještě výzdoba pro nadcházející svátky jara chyběla, určitě si vybral z pestré nabídky na sobotním Farmářském velikonočním trhu. Tradičnímu zboží regionálních prodejců zde konkurovaly rozmanité výrobky žáků zdejší základní školy a školní družiny, které děti chystaly na prodejní výstavu již od ledna. Ušáci vytvoření z voňavého sena, březových polínek, barevného papíru nebo ušití z pytloviny, kraslice všech možných velikostí a druhů a ostatní dekorace představující velikonoční a jarní symboly šly "na dračku". Určitě o svátcích zkrášlí mnohé domácnosti.

   Další stánky uvnitř svátečně nazdobené městské tržnice i na zahradě Panského domu nabízely obvyklé potravinářské produkty, užitkové zboží i jarní květiny a sazenice pro zahrádkáře. Celým areálem se linula vůně čerstvých bochánků a jidášů z rukou sehrané pekařské party pana Augustina Sobotoviče. Nechyběly ani ukázky pletení pomlázek i košíků z pedigu či barvení a vybrušování kraslic.

   Sváteční atmosféru dokreslila výstava velikonočních přání a pohledů z doby minulé i současné. K příjemné náladě přispěla i řízná muzika a dobré občerstvení z rukou členů zdejšího SDH. Pro tento den se také po zimním spánku otevřely Malé světy, které na letošní turistickou sezónu chystají nové exponáty pro malé i velké obdivovatele domečků pro panenky.

   Prostorná zahrada v sousedství tržnice však nadlouho neosiřela. Na pondělní hledání vajíček a zdobení větviček opentlenými pouchlaty se těšili hlavně ti nejmenší. Za vybarvenou kraslici si děti vysloužily sladkou odměnu, hřejivé jarní paprsky potěšily i dospělé. Nazdobené proutky pak putovaly na bavorovské náměstí i do kostela Nanebevzetí Panny Marie, kde se staly součástí sváteční výzdoby a potěší i farníky při velikonočních mších svatých.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist