Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 Sociální automobil udělal velkou radost dětem v DD Volyně

 VOLYNĚ - 6. prosince 2016 - 17:40 - Mraky napité vodou sestoupily skoro až na zem, mrholilo i za zvednuté límce a do huňatých čepic, ale přesto na nádvoří Dětského domova ve Volyni panovala ve čtvrtek 1. prosince nelíčená radost. Z rukou zástupce společnosti Kompakt v rámci projektu Sociální automobil převzal ředitel DD Jiří Pán klíčky a doklady od vozu Dacia Dokker pro dětský domov.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Auto bude v Dětském domově sloužit především dětem, kterých je tu nyní na tři desítky. "Využijeme ho pro jejich výlety, či návštěvy lékaře, a také pro další potřeby práce s dětmi," uvedl ředitel hned Jiří Pán.

   Spolu s dětmi a zaměstnanci Dětského domova byli slavnostnímu okamžiku přítomni také zástupci firem, které na nové vozidlo přispěly. A bylo jich - těch firem - celkem 37. Každá z nich má na vozidle také umístěnou svou reklamu. A všem se také přímo na místě děkovalo. Nejvíc snad Markétě Novákové ze společnosti Kompakt, která projekt domovu nabídla a pomohla s jeho realizací. 

   Společnost Kompakt, která uskutečňuje projekt Sociální automobil již od roku 1997 a předala už ústavům pečujících o postižené nebo děti, či seniory, na 650 automobilů, tentokrát vozidlo nabídla Dětskému domovu ve Volyni. A ten na její nabídku kývnul.

   Mají tu sice dvě auta, ale jedno letité už dosluhuje a druhé je pro děti na delší cesty moc malé. Prostě - když vyjedou dvě skupiny dětí, musí auto jet nadvakrát a nesmí se tak jet příliš daleko. Například cesta dětí na Zadov, na prázdniny, už byla dost utrpením. A to se teď změní k lepšímu. Však se děti o auto se svými tetami také živě zajímaly...

   Návštěvu Dětského domova ve Volyni využila řada hosté k jeho prohlídce. Ředitel domova Jiří pán a jeho zástupkyně Anežka Hosnedlová je informovali například o finančně zvýhodněných "startovacích" bytech pro už dospělé děti, o tom, jak je v domově připravují do budoucího samostatného života, na cestu jim dávají našetřené "věno", ale i o zkušenostech z toho, jak si "odchovanci" domova v životě vedou a jak se k nim také často zvláštně chovají jejích původní rodiny.

   "Občas mi přijde i dopis z některého nápravného zařízení - řediteli, poraď. Ale to je život," říká Jiří Pán, který už pisateli může jen připomenout dobré rady, které v domově dostal. "Ale někdy zase zažijeme velkou radost, to když třeba při letošních oslavách 65. let působení našeho domova přišly naše "absolventky" a přivedly nám ukázat své krásné děti, jedno, dvě i tři," dodal ředitel DD Jiří Pán.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist