Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 Pouťové hosty v Bavorově pobavily atrakce i poslech muziky

 BAVOROV - 17. srpna 2016 - 16:02 - Bavorovské náměstí se již z kraje minulého týdne zaplnilo pouťovými atrakcemi rodiny Kučerových. Čekalo se jen na příznivější počasí, aby rodiče s dětmi vyrazili na skákací hrad, bungee trampolíny, tradiční autíčka, houpačky i řetízkový kolotoč pro nejmenší nebo zkusili houpací loď a vodní zorbing. Přicházela Bavorovská pouť.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Městský program letošní pouti k poctě Panny Marie odstartoval již v pátek v Panském domě vernisáží obrazů mladého handicapovaného malíře Tomáše Járy z Hluboké nad Vltavou. Protože kořeny jeho rodiny sahají až k nám do Bavorova, Síň tradic se hosty téměř zaplnila. Autorovy obrázky si příchozí získaly svými náměty plnými veselých a hřejivých barev.

   Kromě této výstavy si návštěvníci mohou do konce září prohlédnout i nově nainstalovanou expozici "pokladů z půdy" - retro přístrojů a předmětů z domácností. Mimo muzea byly opět celý víkend otevřeny i Malé světy, které nabízely podívanou na miniatury domků, obchůdků i selských stavení.

   Sobotní odpoledne patřilo na fotbalovém hřišti mužům Sokola Bavorov a jejich příznivcům. První mistrovský zápas s SK Otava Katovice B však i přes vydatné povzbuzování domácích fanoušků skončil pro domácí připsáním jednoho bodu za remízu 0:0.

   Na večer připravil SDH Bavorov pro pouťové hosty taneční zábavu. K poslechu i tanci hrála v zaplněném kulturním domě kapela "Pozor, vizita!"  z Vodňan.

   Nedělní sváteční den zahájila ranní mše svatá v kostele Nanebevzetí Panny Marie a pouťová tržnice plná tradičního stánkového zboží z rukodělných dílen, laskomin i občerstvení. Již jmenované dětské atrakce doplnily ještě jízdy na ponících.

   Zatímco si mládež užívala adrenalinové jízdy, dospělí relaxovali při posezení i poslechu nejstarší jihočeské dechovky Babouci a později skupiny Gama na zahradě Panského domu. V příjemném stínu velkých stanů se odehrávala přátelská setkání, k dobré náladě přispělo pravé letní počasí i fungující občerstvení.

   K větší pohodě i řidičů jen projíždějících městem po objížďce by však určitě bývalo přispělo důslednější respektování dopravního značení ze strany parkujících návštěvníků pouti.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist