Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Dětský domov Volyně je v seniorském věku stále mladý

 VOLYNĚ - 25. května 2016 - 9:47 Šedesát pět let svého působení si spolu se svými přáteli a hosty připomněl v pátek 20. května Dětský domov ve Volyni. Dovršení takříkajíc seniorského věku oslavil ve školní tělocvičně hlavně tancem, hudbou, vyprávěním pohádek, cvičením a také úchvatnou výstavou fotografií a dokumentů z pestré činnosti dětí.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

  Mezi hosty jsme viděli například vedoucího odboru školství Krajského úřadu Jihočeského kraje Jiřího Moravce, ředitele Střední průmyslové školy Volyně Jiřího Homolku, ale také dvě absolventky volyňského dětského domova se svými malými dětmi. Ředitel Dětského domova, Základní školy, Školní jídelny a Školní družiny Jiří Pán se ve svém vystoupení soustředil na pět uplynulých let činnosti domova. A bylo skutečně co hodnotit.

   Připomněl například v roce 2013 pověření výkonem sociálně právní ochrany dětí a poskytováním sociálních služeb, organizátorství deseti úspěšných ročníků celostátní soutěže Miss dětských domovů, pobyty dětí ve škole v přírodě na Kvildě, výlety, besedy, nácvik činnosti při mimořádných událostech, spolupráce s vysokými školami či účast na akci Lego Praha.

   Mezi vynikající úspěchy patří zapojení do projektu Norských fondů zaměřeného na ucelené působení terapií v DD Volyně. Vavříny vítězství získali reprezentanti domova v celostátní kuchařské soutěži Vaříme s aktiv timem.

   Z řady dalších aktivit připomeňme alespoň veřejností hodně navštěvované Dny otevřených dveří v Dětském domově (letos byl už devatenáctý), při kterých děti prodávají své výrobky a část prostředků jde na fond Stonožky - hnutí na vlastních nohou. Není bez zajímavosti, že prostřednictvím Stonožky přispěly děti z domova ve Volyni například na vybudování zdviže pro tělesně postižené ve strakonické Základní škole Dukelská.

   Hosté slavnostního setkání u příležitosti 65. výročí Dětského domova si poté se zájmem prohlédli celé zařízení.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist