Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Po osmi letech prošel Volyní pěkný masopustní průvod

 VOLYNĚ - 10. února 2016 - 19:59 - V neděli 7. února prošel Volyní, opět po osmi letech, masopustní průvod, který zorganizoval spolek Volyně v dolyně a Volyňská kultura, p.o., Města Volyně. Ze skladu Volyňské kultury se oprášily masky, které si ještě pamatují i starší ročníky.

 Z redakční pošty: Za Volyně v dolyně z.s. Jana Křišťanová, foto: Jan Škrle

www.dre-kon.cz   

   Masky si bylo možné půjčit, ale mnozí přistoupili k jejich výrobě, jako například žáci třídy 6. B volyňské ZŠ, kteří si své masky vyráběli při přespání ve škole. Průvodu se zúčastnilo okolo padesáti masek a zhruba tři stovky přihlížejících.

   U dětí měl největší úspěch kanón a cirkusový slon. Velkou zásluhu na povedeném masopustu měli samozřejmě i skvělí hudebníci. Někteří obyvatelé ulic, kterými průvod procházel, přistoupili k této tradici opravdu tradičně a nabídli maskám drobné pohoštění.

   Po dvou hodinách průvod dorazil do Pošumavské tržnice, kde bylo pro všechny připraveno občerstvení v podobě jitrnic, guláše, božích milostí nebo masopustních koblih. Pro příští rok máme již teď spoustu nápadů a inspirace. Budeme moc rádi, když se k nám přidáte…

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist