Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Na Silvestra plula Šumavou na šínách Archa Noemova 

 VIMPERK, KUBOVA HUŤ, STRAKONICE - 1. ledna 2016 - 13:42 - Silvestrovské vlaky opět umožnily ve čtvrtek 31. prosince tisícím zájemců strávit již po šestnácté alespoň pár chvil či hodin posledního dne roku v nejvýše položené železniční stanici v Čechách na Kubově Huti ve výšce 995 metrů nad mořem. Tématem těchto oblíbených jízd, kterými si fandové železnic připomněli rovněž 115. výročí trati Strakonice - Vimperk - Volary, byla tentokrát Archa Noemova. 

 Text a foto: Jaroslav Hais, Ladislav Beran a Zdeněk Přibyl  

www.dre-kon.cz   

   Archou se čtyřmi vlakovými soupravami se po kolejích svezlo podle slov jednoho z organizátorů Romana Hajníka z pořadatelského Stifterova pošumavského železničního spolku na tři tisíce malých a velkých cestovatelů po šínách.

   Vlakem procházely v kostýmech páry živých tvorů, které biblický Noe zachránil před potopou. Perfektně se za ně převlékli zejména vimperští divadelní ochotníci a potěšili cestující i hranými scénkami a pohádkami. Možná nejvíc bylo mezi nimi pavouků a kraviček s telátky, ale viděli jsme i lišky, plameňáky, opice, šelmy a další zvířata.

   Na populární Kubovce, bohužel zcela bez sněhové pokrývky, na všechny čekala malá pouť s podporou kubohuťské radnice, s občerstvením, výstavou techniky Horské služby Šumava ze stanice Zadov i s ukázkou psího spřežení, úřadovnou vlakové pošty a Pojízdnou Pohádkovou kanceláří.

   Řada lidí se vydávala na pěší pochod na Boubín a jeho rozhlednu. Velkou atrakcí hlavně pro děti však bylo právě na Silvestra zahájené zasněžování kubohuťské sjezdovky sněžnými děly po nočním mrazu pod jasnou oblohou.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist