Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Strakonický Psí útulek navštívili s dárkem Black dogs

 STRAKONICE - 20. dubna 2015 - 11:17 - Nejdřív kroupy z olověné oblohy a skoro vzápětí po nich hluboké burácení motorů několika desítek silných motocyklů, v jejichž sedlech usazení Black dogs před chvíli projeli sněhovou vánicí. Je sobota 18. dubna kolem jedné hodiny po obědě a stojíme před  brankou Psího útulku ve Strakonicích. Právě se tu rozjíždí přátelská neformální akce Psi psům.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Pořádá ji jihočeský chapter (pobočka) celostátního motorkářského klubu Black dogs a sjíždějí se na ni členové klubu z různých míst republiky. A nepřijíždějí s prázdnou. "Před třemi roky si tihle motorkáři vymysleli akci, jako že Psi pomáhají psům. Vždycky je to příjemné setkání, jsou u nás srdečně vítáni. Přivezou našim psům žrádlo na dva měsíce, poklábosíme, prohlédnou si naše hafany, rádi jim ukážeme něco z naší práce a nabídneme malé občerstvení," řekla nám už předem vedoucí Psího útulku pro Strakonice a Písek Alexandra Auterská. A přesně tak tomu bylo i tentokrát. 

   Po úvodní kávě nebo čaji jsme chodili s motorkáři a motorkářkami po vzorně uklizeném a do kvetoucího jara se probouzejícím útulku, povídali si, fotografovali a hlavně naslouchali. Byli jsme u toho, když vedoucí útulku Alexandra Auterská jednala o adopci jednoho z psíků s jeho budoucí rodinou, a postupně ukázala přátelům čtyřnohé chlupaté obyvatele útulku v jejich kotcích. Podle své povahy se pejskové zdravili se Psy. Potkali jsme tu i dobrovolníky, kteří do útulku chodí pro radost i užitek venčit psy.

   Došlo i na skvělou ukázku dovedností dvou šikovných útulkových psů. Byli to australští honáčtí psi Conny a Keyla, kteří se předvedli se svojí cvičitelkou a majitelkou Miroslavou Soldátovou. Tito všestranní psi australských chovatelů dobytka v sobě nezapřou širokou míru všemožného nadání, dokonce včetně tanečního a muzikálního, a také obdivuhodnou příchylnost k člověku.    

   Měli jsme také příležitost pochopit, že Black dogs nejsou jen tak nějací motorkáři. "Víte, motorkářské kluby - to nejsou jen kontroverzní ruští Noční vlci, kteří se chystají z Ruska na cestu Evropou, nebo třeba světoznámí Hells Angels, ale jsme to i my, Black Dogs. Jsme motorkářský klub, jehož členy jsou policisté, hasiči, zdravotníci, lékaři, vojáci a další lidé ve službách státu. Akci Psi psům pořádáme tradičně na zahájení motorkářské sezony, peníze na žrádlo pro psy získáváme sbírkou mezi sebou," uvedl hlavní organizátor akce Petr z jihočeského chapteru Black dogs.

   Od psího útulku odjížděla kolona motocyklů už opět za hřejivého slunečného počasí. Tak Šťastnou cestu, dobře dojeďte a za rok zase znovu!

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist