Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Den otevřených dveří v Teplárně Strakonice nás lákal

 STRAKONICE - 17. dubna 2015 - 10:40 - Příležitost dozvědět se řadu nových informací o strakonické Teplárně a prohlédnout se některé její provozy lákala ve středu 15. dubna od poledních hodin až do večera velké množství lidí, nezřídka v doprovodu dětí. Tak vypadal Den otevřených dveří v akciové společnosti, která si zkratkou říká TST a vyrábí už 60 let teplo, teplou užitkovou vodu a elektřinu pro Strakonice.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   V závodní jídelně jsme nejprve jako všichni podepsali seznámení s bezpečnostními pravidly, poté shlédli dokumentární film o Teplárně Strakonice, prohlédli si výstavu fotografií jak šel život a přijali i pozvání na příjemné malé občerstvení. Nechyběla tu ani informace o nových webových stránkách teplárny. 

   Po malých skupinkách jsme se pak vydávali na prohlídku provozů s průvodci. Tím naším byl zkušený hlavní inženýr údržby Ing. František Marek. Na jeho první zkušební otázku, jak vysoký je velký komín teplárny - má totiž dva - uměl odpovědět každý, kdo se pozorně díval na film v jídelně: 149 metrů i s nástavcem...

   Další naše cesta vedla k zauhlování, k hlubinnému zásobníku uhlí s dopravními pásy, na skládku uhlí a biomasy. Dále kolem odsíření a vysavače k tepelnému velínu, k nedávno rekonstruovaným kotlům K1, K2 a K3, turbinám, do elektrického velínu, k rozvodnám, až po chemickou úpravnu vody a její velín. Nechyběla ani vyhlídka z výšky na část teplárny pod námi a okolní Strakonice. 

   Pokud jste o Dni otevřených dveří nenavštívili strakonickou teplárnu, která na nás silně zapůsobila a připomínala nám obrovské, živé, tepající a velmi užitečné zvíře, můžete si tuto trasu projít s námi. O co však ale  bohužel přijdete, to je zasvěcený a poutavý a živý výklad pohotových teplárenských průvodců, který jsme dostali my. Děkujeme!  

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist