Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: V Domě dětí ve Volyni měli opět otevřeno se Stonožkou

 VOLYNĚ - 2. dubna  2015 - 10:27 - Malovaná pozvánka na 17. ročník Dne otevřených dveří nám přišla od dětí a zaměstnanců Dětského domova, Základní školy, Školní jídelny a Školní družiny z Volyně. A ještě ji podepsali její tvůrci, v našem případě to byli Armín a Honza. Pozvání do dětského domova s dlouhým jménem, ale také úspěšnou více než šedesátiletou tradicí, jsme na první dubnový den rádi přijali. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Pozvánka s beránkem voněla Velikonocemi, a jak jsme se přesvědčili, vůbec nelhala. Součástí jarního Dne otevřených dveří je tu vždycky prodejní výstava výrobků šikovných rukou dětí z domova. "Zakoupením drobného výrobku si nejen uděláte radost, ale také přispějete dětskému charitativnímu hnutí Na vlastních nohou - Stonožka," stálo také v příjemné pozvánce.

   U bohatého stolu ve vstupní chodbě domova se také od rána až do odpoledne čile obchodovalo. K mání byly keramické drobnosti, kraslice, koláče, velikonoční zápichy i pomlázky z vrbového proutí, čerstvě upletené v jedné z několika dílen - či chcete-li - workshopů. "Naše děti tyhle činnosti doslova milují a objevují při nich v sobě možná dosud netušený talent. A také je to nepochybně dobrá příprava do života, protože si po skončení výstavy sednou, vyhodnotí si, co se dobře prodávalo a co už třeba příští rok do nabídky nezařadí," vysvětlil ředitel Dětského domova Jiří Pán.

   Spolupracovníci i sponzoři samozřejmě přicházejí do volyňského dětského domova průběžně během roku, ale o jarním Dni otevřených dveří jsou zdejší setkání ještě slavnostnější. Takřka nikdo také nevynechá prohlídku vyzdobených tříd a chodeb domova i nových výstav. Hosté mají jen jednu "povinnost" - na velký papír nakreslit stonožku a podepsat se.

   Najde se i čas chvíli posedět s ředitelem domova Jiřím Pánem a jeho zástupkyní Ážou Hosnedlovou. Téma k rozhovoru se nemusí hledat dlouho. Je třeba probrat novinky, okomentovat, kdo dostal krajské ocenění k letošnímu Dni učitelů, vyměnit si zkušenosti ze zvelebování svých škol a zřízení a také se zamyslet nad další spoluprací. A buďte si jisti, že se jim všem dobré nápady - řečeno s Karlem Havlíčkem Borovským - určitě brzy vrazí z úst do rukou...

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist