Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Opět úžasné Skupovy Strakonice redakčním objektivem

 STRAKONICE - 28. března 2015 - 11:49 - Skupovy Strakonice s dalším možným postupem na Loutkářskou Chrudim - to je krajská loutkářská přehlídka, která se už po 50. koná o posledním březnovém týdnu ve městě na soutoku Otavy a Volyňky. Ve dnech 26. až 28. března si vyznavači loutkových příběhů přišli na své hned na třech scénách. Všude bylo dobře znát, že Strakoničtí, malí, střední i velcí, loutky doslova milují.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Populární a letos jubilující padesáté Skupovky pořádá tradičně Městské kulturní středisko k poctě Josefa Skupy, strakonického rodáka, tvůrce legendární a světoznámé loutkové dvojice Spejbla a Hurvínka.

   My jsme pro vás fotografovali nejprve v Domě kultury část představení Dřevěný cirkus v podání Mezinárodního loutkového souboru Karromato ze Soběslavi. Je opravdu mezinárodní, například jeden loutkoherec je slušně česky mluvící Španěl a loutky vyřezával scénograf z Maďarska. Výkony dřevěných cirkusových aktérů, mezi nimiž nechyběli akrobaté, klauni a divoká zvířata, odměňovalo mladé obecenstvo častým potleskem a hlasitým pochvalným voláním Jó!

   Poté jsme navštívili na hradě v sálech U Kata a v Maltézském sále rozsáhlou výstavu věnovanou historii i současnosti strakonické Loutkové scény Radost, která slaví 55 let od svého založení. Můžete to udělat také, ale pospěšte si, protože výstava potrvá jen do neděle 29. března. Čeká tam na vás úžasný svět s bezmála stovkou loutek, snad všechny pohádkové postavičky, ale třeba i alba plná fotografií. Budte nadšeni, stejně jako děti, které jsme tam potkali.  

   V Rytířském sále strakonického hradu pak zcela zaujalo malé diváky Studio dell´arte z Českých Budějovic půvabnou pohádkou O zvědavém slůněti na motivy bajky britského spisovatele indického původu Rudyarda Kiplinga Sloní mládě. Úprava českobudějovického studia je však v mnohém originální, například vybízí děti: Jen se ptej, ať se všechno dozvíš! A také se s námi dobře pobavíš... 

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist