Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Dětské oddělení Šmidingerovy knihovny je už ve svém

 STRAKONICE - 3. března 2015 - 11:29 - Dětské oddělení strakonické Šmidingerovy knihovny začalo v pondělí 2. března opět sloužit čtenářům po rozsáhlé rekonstrukci, trvající půl roku. Děti se do svého oddělení knihovny mohou pro oblíbené knížky nyní nově vypravit i v sobotu dopoledne.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   

   Protože šlo o slavnostní zahájení provozu dětského oddělení knihovny, a tím pádem o slavnostní okamžik, stříhala se před vchodem do téměř novotou svítícího objektu na třetím nádvoří strakonického hradu páska. Ujaly se toho místostarostka Helena Brejchová a ředitelka knihovny Andrea Karlovcová. Ta poděkovala především pracovníkům radnice, kteří měli rekonstrukci na starost, a také všem, co se na ní podíleli. 

   "Strakonická knihovna má dobré jméno a svůj věhlas si zaslouží. Hlavně za to, jak se o své čtenáře stará, už od těch nejmenších, ze kterých vyrostou čtenáři dospělí. Přeji knihovně všechno nej a narůstající počet čtenářů," řekla před přestřižením pásky místostarostka Helena Brejchová, která se vyznala ze své lásky ke knihám už od dětství. 

   Hosté i desítky dětí si poté prohlédly obnovené dětské oddělení. U dveří je přátelsky vítali hned dva vodníci, z toho jeho živý. První na programu odpoledne plného her bylo vystoupení skupiny keltské muziky Ádh Mór ze Základní umělecké školy ve Strakonicích, kterou vede Pavel Reitmaier. Sklidila zasloužený potlesk přítomných, od nejmenších čtenářů, přes mládež, až po seniory.

   Rekonstrukce dětského oddělení, kterou financovala radnice a částečnou pomocí grantu, si vyžádala stavební náklady 7 300 000 korun. Nové zařízení do interiéru stálo necelých 900 000 korun a počítačové vybavení přišlo zhruba na 100 000. Po rekonstrukci působí dětské oddělení jako výrazně prostornější, je vybavené novým nábytkem, počítačovou technikou, obnovy se dočkala oblíbená čtenářská nora a v neposlední řadě i kuchyňka pro pracovnice knihovny.

   Dětské oddělení knihovny nyní nabízí tematické kufříky, internetové wifi připojení a vedle spousty knih také zajímavé časopisy a hry. Na mladé čtenáře se těší i v sobotu, vždy od 8:00 do 12:00.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist