Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Cesta kolem světa aneb Všude dobře, doma nejlépe

 STRAKONICE - 11. prosince 2014 - 14:40 - Milé děti, vyjíždíme ze Strakonic na cestu dlouhou, plnou zajímavých zážitků a také  dobrodružství. Jsme na zimním stadionu, je pondělí 8. prosince, a na cestu se nejprve vydáme se Sárou Parkosovou, která nás provede tradiční Strakonickou polkou. A chybět nebude ani doprovod na dudy...

 Z redakční pošty: Připravil a fotografoval Jan Škrle

www.dre-kon.cz    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Pak zlehka zpomalíme a vplujeme přes hranice do sousedního Rakouska, které je známé jedním tancem. Jestlipak víte kterým? Je to valčík a ten nám zatančí a zabruslí Eliška Bublíková.

   Letem světem aeroplánem přes moře a jsme v teple, v zemi exotického ovoce, palem, slonů a třeba i tygrů. Vítá nás Jihoafrická republika. Krev nám rozproudí svým domorodým tancem malí černoušci Linda a Edita Kovářovi a Linda Herbrychová.

   A zase musíme do letadla na cestu téměř přes půl zeměkoule, do země, která je ve znamení zápasů sumo, samurajských mečů a krásných sakur. Lidé zde mají černé vlasy a oči úzké jako dvě čárky. Hádejte, která to může být? Ano, je to Japonsko a své vystoupení nám představí Karolína Sekyrová.

   Najednou se nám nějak ochladilo, cítíte ten ledový vítr? A mrzne vám nos? To asi proto, že jsme se ocitli na mrazivě ledové Antarktidě. Ale pozor, je tady někdo, komu rozhodně zima není. Jsou to tučňáci, kteří tropí jednu vylomeninu za druhou. Ale psst, nesmíme je vyplašit, oni nám pak ukáží, jak řádí, až z toho ledy tají. Kdepak jsou schovaní Adélka Čížková, Maruška Parkosová, Linda Kůrková, Saša Hříbalová, Markéta Kunclová, Maruška Sekyrová...?

   A protože při cestování je třeba odpočívat..musíme také na chvilku zastavit a třeba se pokochat krásnou krasobruslařkou Bárou Keplingerovou, která nám předvede volnou jízdu na motivy tanga z filmu Moulin Rouge.

   Nasedat, jedeme dál, a to do země velké, přímo obrovské. Mluví se zde podobnou řečí jako je ta naše a i tady je velká zima. Známe odsud jednu oblíbenou pohádku - o Ivánkovi, Nastěnce a dědovi Mrazíkovi... Už víte? Rusko proslavily také ženy a dívky oblečené ve svých charakteristických krojích. Ve vystoupení nazvaném "tanec vesnických děvčat" se vám představí závodnice HC Strakonice. A sólo v roli Nastěnky bude mít Anička Tomášková.

   Další severská evropská země, kterou proslavila postavička rozverné a tak trochu zlobivé holčičky, která má červené vlasy a copánky a určitě hooodně dlouhou punčochu. Je to Švédsko a Lucie Bleierová.

   A víte, co se milé děti blíží? To, co máte nejraději z celého roku. Už jste si napsaly Ježíškovi o dárečky? Ani my tady nezahálíme a těšíme se na Vánoce. A pozor, někdo už jde a cinká rolničkami. To asi paní trenérky jdou pomoct Ježíškovi..., no uvidíme.

   A abychom se zase na chvilku ohřáli a rozvlnili ztuhlé tělo ohnivými rytmy Kubánské hudby, stačí už jenom zavřít oči a jsme u moře na Kubě a tančíme s Anetou Zwettlerovou.

   Pokračujeme ve víru tanečních rytmů, ale tak trochu jiné kultury a země. Ženy tady nosí oděv zvaný sárí, jsou ozdobené šperky, kráva je zde posvátné zvíře. Je to Indie a my přivítáme na ledě čtyři krásné Indky, a to Alici Kovářovou, Adélu Kůrkovou, Markétu Michálkovou a Terezu Polákovou.

   SOUTĚŽ! Akorát máme ještě USA před sebou, to budou hádat bez toho? Země, do které si jistě přejete jednou podívat, leží za Atlantickým oceánem. Hlavní město je Washington a velmi známé město mnoha kultur je New York. Určitě všichni známe sochu Svobody a třeba i Niagarské vodopády. Takovým prototypem USA je jistě i Muzikál ze střední, který ztvární Renáta Šebestová.

   Uf, to jsme toho necestovali. V nohách máme tisíce mil a hlavu plnou zážitků. Ale jak se říká, všude dobře, doma nejlépe! Strakonice nás vítají plnou náručí a s ní i náš nábor a Sára Parkosová.

   A máme tady konec. Ale nebuďte smutní, jedno překvapení na vás ještě čeká. Dobře se usaďte a sledujte naše bruslařské cestovatelky, které se s vámi chtějí rozloučit. Děkujeme, že jste za námi přišli a procestovali celý svět!

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...