Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 

 FOTO: Strakonický advent začal s trhy, čerty i anděly

 STRAKONICE - 1. prosince 2014 - 13:47 - Některé epizody v životě lidí mají krátké trvání, jiné se ustálí a každoročně se vracívají. Hezkou a radostně očekávanou událostí je příprava na vánoční svátky. Jedná se o dobu adventní, která probíhá po dobu čtyř týdnů již od 11. století. První adventní nedělí v křesťanství začíná liturgický rok.

 Text a foto: Karel Janský

www.dre-kon.cz    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Tuto neděli slavili i občané ve Strakonicích - konkrétně železnou neděli. Po ní bude následovat bronzová, stříbrná a konečně ta poslední před Vánocemi bude zlatá. Celá doba adventní by měla lidem přinést i zklidnění a zamyšlení nad uplynulým rokem.

   Ve Strakonicích byl adventní čas zahájen v pátek 28. listopadu trubači ZUŠ Strakonice. Slavnosti poté vyvrcholily v neděli 30. listopadu v podvečer na Velkém náměstí otevřením výstavy nazvané Když sněhová vločka zebe v městském informačním centru a vyhlášením vítězů Vánoční výtvarné soutěže. 

   Podvečer s anděly byl pak nádherným zpestřením večerního programu. Pro příště by snad bylo jen vhodné zvolit lepší ozvučení, aby si nezapomenutelný zážitek mohli odnést i lidé stojící dále od pódia. Večer vyvrcholil rozsvícením Vánočního stromu a zvonkovým průvodem s Ledovou královnou a anděly na hrad. 

   Vraťme se ovšem k vyhlášení vítězů výtvarné soutěže. Za mateřské školy se na 1. místě umístila Mateřská škola U Parku, kategorii 1. stupeň základních škol vyhrála ZŠ Dukelská, 2. stupeň základních škol vyhrála ZŠ F. L. Čelakovského. V soutěži seniorů 1. místo obsadili klienti Domova pro seniory z Rybniční ulice.  

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...