Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 

 

 Už patnáctá Soutěž mladých zdravotníků se u bazénu vydařila

 STRAKONICE - 19. května 2014 - 11:40 - Letní prostor strakonického plaveckého areálu letos předčasně ožil již v pátek 16. května, kdy se tam sjelo 28 pětičlenných družstev žáků ze základních škol 1. i 2. stupně. Družstva se ve školách připravovala na dvě soutěže, které v tento den proběhly.

 Z redakční pošty: Helena Mocová Linhartová, ředitelka Oblastního spolku Českého červeného kříže Strakonice

 Foto: Jan Škrle

www.dre-kon.cz    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Soutěž Družstev mladých zdravotníků organizuje Oblastní spolek Českého červeného kříže Strakonice (OS ČČK) a soutěž Dokaž, že umíš, organizuje Svaz CO ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem. V této podobě se letos tyto soutěže konaly již po patnácté. Účast byla rekordní, 14 družstev z 1. stupně a 14 družstev z 2. stupně ZŠ Povážská, JAK Blatná, Sedlice, Střelské Hoštice, Radomyšl, Štěkeň, Čestice, Katovice, PS Podlesáci a SDH Pražák. 



   V soutěži Mladých zdravotníků děti poskytovaly první pomoc na namaskovaných zraněních, transportovaly zraněné a převedly obvazovou techniku. V soutěži DUM si děti vyzkoušely uzlování, hasící přístroje, džberovku, topografii, evakuační zavazadlo, IPCHO, dopravní test, hod na cíl a střelbu ze vzduchovky. 

   Soutěž DUM letos nemá krajské kolo, zato má ve Strakonicích jedinečnou republikovou tradici. Umístění ve Strakonicích – 1. stupeň: 1. JAK Blatná B, 2. místo Radomyšl. 3. místo ZŠ Čestice, za 2. stupeň: 1. místo ZŠ Povážská, 2. místo PS Podlesáci a 3. místo ZŠ Čestice. 



   Krajské kolo Mladého zdravotníka bude 28. května v Písku. Strakonice bude za 2. stupeň reprezentovat družstvo ze ZŠ Povážská, které získalo zlatou medaili za 1. místo, a za 1. stupeň ZŠ JAK Blatná B. Druzí v 1. stupni byli žáci ZŠ JAK Blatná C a 3. místo obsadila ZŠ Povážská, ve 2. stupni byli druzí žáci z JAK Blatná A a třetí žáci z Pionýrské skupiny Podlesáci Čestice.


 
   Po loňské špatné zkušenosti s počasím, kdy nám celá soutěž propršela, jsme letos zvolili „mokrou variantu“, aby stanoviště byla pod střechou nebo v blízkosti střechy a možná právě proto nám počasí popřálo, bylo sice chladno, ale nepršelo.


 
   Děkuji všem účastníkům soutěže, soutěžícím, figurantům,rozhodčím i hostům za účast a podporu a přeji hodně úspěchů v krajském kole s možným postupem na soutěž republikovou. Ta se bude pořádat 13. – 15. června v Praze. ZŠ Povážská nás reprezentovala v roce 2013 – získala 5. místo a v roce 2011 pak 2. místo.  

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...